Tuesday, November 4, 2008

Ria!

Magyarokat vertek a szlovák rendőrök. Futball huliganizmusban teljesen dilettáns vagyok, ezt kicsit félve is mondom, de hát ez a nagy helyzet. Olyan érdekes, hogy engem sosem szoktak megverni, se szlovák, se magyar rendőrök. Az is érdekes, hogy balhéban, vagy csak kilátásban lévő balhéban előbb-utóbb megsérülnek emberek. Ezelőtt is értetlenül állok. Ilyen sem volt még soha. Elmentünk magyarkodni, kicsit rosszabbul sült el, mint vártuk. Tényleg nem tudom elképzelni, hogy néz ki az az ember a szürke hétköznapokban, akinek az a fixa ideája, hogy egy felvidéki és egy szlovák szlovák csapat meccse, az magyarok és szlovákok évszázados harcának leképezése egy gladiátori küzdelemben, és hogy itt akkor most Trianon, Turul és Jónagy meg Mégnagyobb Magyarország... Ezt komolyan megeteti valaki saját magával? Akkor is, amikor csak úgy ül otthon, egyedül és túrja az orrát???

Persze, hogy ha rendőri túlkapás van, akkor dögöljenek meg a rendőrök. Nekem is ez a véleményem, csak nekem ez úgy benne volt a pakliban. Ezek a nagyon lelkes foci rajongók is - csendben, de azért valljuk be -, szóval volt már olyan, tudom, nem sokszor, igazán csak elvétve, hogy kicsit ők is túlkaptak. Nem a Teréz anya nővérei mentek meccset nézni, ha rájuk rontanak, lehet, hogy az mellbevágna, de így csak egy hír marad a többi között.

Ezekben a percekben nyeri meg a kis Barack az amerikai elnökválasztást. Ha mégsem, akkor meg leszek lepődve. Mert ugye vagy ő, vagy az a parányival jelentéktelenebb másik...

No comments: