Tuesday, July 8, 2008

A törvény nevében



Okosan megállapítottam, hogy ez a hét lassan hivatalosan is imígyen neveztethet: Hülye Törvényjavaslatok Hete. Ez kicsit azért bosszantó, és az sem korrigál rajta semmit, hogy itt is, ott is tele vagyunk hülyékkel.

Szlovák rész. Törvényjavaslat. Slota barátunk nyújotta be (tudjátok, a tankos). Hogyaszongya, mivel a gyalogos is része a közlekedésnek, ezért miközben közlekedik az ő lábával, ne hallgathasson zenét az ő fülébe dugva, ill. mobiltelefon használatával se akadályozza a forgalmat! Deígy járdán meg minden. Ha ezt szeretné tenni, üljön le, azaz vonja ki magát a közlekedésből. Csavar: bringásokra nem vonatkozik. :))) Ja, és hát a szankció: aki nem tartja be 4.000 Sk-ra büntethető (jelen árfolyamon kicsivel több mint 30.000 Ft). Törvényjavaslat elfogadva. Volt még egy halovány próbálkozás más javaslattevő részéről, hogy akkor márpedig képviselőkre is vonatkozzon a dolog, de azt elvetették. :) Én ezt az egészet nem kommentálnám, mert szinten aluli a dolog megvitatása.

Ma meg az indexen olvasom, hogy a könyvek árrögzítését előíró törvény javaslata van készülőben Magyarországon. Ami azt jelentené, hogy az új könyveket, x hónapon keresztül csak kedvezmény nélkül lehetne megvásárolni, ill. talán a 10% megengedett. Mindegy, a lényeg, hogy annyi, amennyi a Libriben vagy az Alexandrában szokott lenni. Ó, vajh kinek is lészen jó ettől? Hogy tiszta legyen, ez egy ilyen Bookline-ra irányuló revenge. Hogy hígul/kurvul a felhozatal az akárkibárki könyvet írhat helyzetek miatt, az max. kevéske hányingerre késztet, legfeljebb nem megyek ahhoz a polchoz. Hogy eredetileg vmi irreális áron vásárolhatnék könyveket, az már jobban aggaszt. (Mert a CD-t valahol még értem, hogy kalózkodás meg egyebek.) És akkor végre megtalálom a helyet, ahol normális, átlag pénztárcához kozmetikázott árakat találok (Bookline), erre kikezdik. És ha ez a törvényjavaslat átmegy, megint csak kiderül, hogy a húsosfazék típusú kisebbség érdekei mindennél előbbrevalók, és akkor meglepődni sem kell végülis.

No comments: