Monday, November 12, 2007

Keresve se

Tegnap jó nagy adag szidást kaptam aggódás topic alá gyűjtve. Azt kifogásolták mind az egyen, hogy beszari vagyok, amiért nem megyek orvoshoz a legalább ötféle specialistát igénylő ötféle panaszommal. Nem is a félelemmel van gond (ami tény, hogy létezik), hanem hogy nehezen kezdek el minden procedúrát. Az ugyanis, hogy megfelelő orvost találjak, nem kevés időt igényel.

Emberi tényező mindenhol. Abba a kisboltba megyek, ahol kedvesebbek, ott vásárolok ruhát, ahol nem bunkók és békén hagynak, hadd turkáljak, annak a szoláriumnak fizetek, amelyikben a nem szilikonos macákat is emberszámba veszik... Amit megválaszthatok, azt hadd válasszam meg. Ez az én modern, 21. századi szabadságom. Hogy bár a vágyaim egy részét birtokolják, hogy a keretet nem egészen én teremtem, de azért még mindig válogathatok.

Három évembe telt a megfelelő fodrász és a szinte hibátlan lélekápoló (ez két külön személy) felkutatása... Bettike szalonjából akkor is elégedetten távozom, ha elég sok pénzt hagytam ott, mert tudom, jó befektetés volt, és élvezet volt az ottlét. Gyulának pedig elég kulcsszavakat mondanom, pontosan érti, mi az aktuális helyzet. Aki az életem bármely részével foglalkozik, az bebocsáttatik olyan helyekre, amelyek ilyen vagy olyan formában intimek. És akárki ne lépjen már belém. Történjen az a fogamon, vagy épp a hajamon keresztül. Különben sincs haj meg fog, komplex egész van, és túlzott csöpögéstől mentesen hiszem, hogy ezek a dolgok a látszat ellenére sem futószalagon, egységes technikával javíthatóak.

Ők tehát megvannak, de az orvosokkal elbíbelődöm még egy ideig. Nem sürgős esetekről beszélek, nyilván nem válogatok az ügyeletek között, de például háziorvost anno gyorsan kellett találnom, így nem csoda, hogy most már nagyon le szeretném cserélni. Nem bízom benne, s ezt az érzést neki magának sikerült erősítenie. Szakmailag és emberileg is maximalista legyen a nőgyógyászom, a házi- és a fogorvosom. Ennyit szeretnék mindössze. És ha egyszer majd sok pénzem lesz, ez meg is fog valósulni. Mer' senki ne mondja, hogy a kettő nem függ össze. Addig meg matatok a maradékban.


No comments: