Friday, October 26, 2007

Hajrá magyarok!

Ma is feltettem a vissza-visszatérő kérdést: mi vaaan??? 17 éves a taxis blokád, ergo tüntetnek. He? Most őszintén, ennyi elég? Hogy átnyálazzuk a naptárat meg a töri könyvet? Hopp, nincsak, jövő héten lesz 17 éve, hogy volt az a zűrzavar, valami taxisos (elnézve az arcokat, az átlag életkort, olyan nagyon sok köze kevesüknek volt az akkori történtekhez). Erre csináljunk már valami hacacárét! Ennyi elég, hogy felforgassák a várost, és békés polgárokat, gyerekeket veszélyeztessenek. Nagyon el lehetne már takarodni valahová máshová. Budapestnek (is) elege van ebből. Miért nincs kint mindenki az utcákon és zavarog? Tán mert a többség szarik erre az egész baromságra. A többség azzal foglalkozik, mi van a családjával, elmegy dolgozni, találkozik a barátaival, vásárolgat... vagyis tenné ezt, ha alapvetően nem akadályoznák meg még ebben is azok, akik október végén is az utcán érzik jól magukat egész nap.

Forradalmasdi... Ha ez még évekig folytatódni fog, a végén majd senki nem emlékszik, hogy is kezdődött, meg mi az oka. Kevés párt megnyilvánulása tud annyira bosszantani, mint a Fideszé, de ha lenne szavazati jogom Magyarországon, én Istenbizony rájuk tenném a voksom. Mert szent meggyőződésem, hogy akkor pislogna csak nagyokat az ország "jobbik" fele. Mert se a sziklából nem fakadna víz, de feltételezem, hogy még manna sem hullana az égből. Biztosan infantilis hozzáállás, de én nagyon szeretném látni a potenciális új vezetés kormányzásának félidejében az arcokat és hallani a kommentárokat. Ezenkívül meg, ha ígérik, hogy jobb lesz, hát akkor tessék bebizonyítani, hadd legyen rá lehetőségük.

Tényleg sokat gondolkodtam azon, hogy miért is vagyunk most akkora szarban, hogy polgártársaink egy része úgy érzi kukákat kell gyújtogatnia, autókat felborítania, hidakat lezárnia. Semmi sem jutott eszembe. Mindenki tudja, hogy az összes politikus csal, lop, hazudik. Jó néhányan le is buktak már. Ha sorra le is lövöm őket, kormányostul, ellenzékestül, akkor a következő garnitúra fogja ellopni azt, amit az előzőek még otthagytak. Hogy tudnék én ebbe beleszólni?! Ha 300-an lennék, akkor sem tudnék. Utcán randallírozva meg főleg nem. Bár, ha jobban belegondolok, felboríthatnék néhány kukát, meglobogtathatnám a stráfos zászlómat, aztán egyből több pénze lenne az országnak, ami persze arra érdemes zsebekben landolna, mondjuk az enyémben. Örülök, hogy egy felnőtt országban élek.

Blahán akartam ma pulcsit venni a Jeans Clubban, és nagyon frusztrál, hogy nem tudtam oda menni. Emiatt született meg a post.

No comments: