Wednesday, October 31, 2007

Török átok

A szlovákoknak megint lett egy memorandumuk (1. , 2.), amiben újfent dögöljünk meg kollektíve, csak most e gondolat gyöngyszemek egyetlen ismert ötletgazdához sem köthetők (jó, hát Slota evidens, de ő egyet sem ér). Érdekes sztori ez a Hlinka miatt tömegbe lövetős, mert több forrás is állítja, hogy nem magyar, hanem szlovák csendőrök lőttek, szlovák parancsnoki ukázra, de ebben senki sem lehet elég autentikus (kivéve Slotát, mert ő ilyenkor tizet ér). Ha évtizedekig úgy tanították '56-ot, ahogy... akkor nem meglepő, hogy efféle tények hivatalosan sosem látnak napvilágot, vagy a kisember számára nem leellenőrizhetők. Tőlem aztán lőhettek magyar csendőrök is, mindkét trikolor alatt gyalázatos bűnnek számít az efféle cselekmény. De 100 éve volt, emberek!!! Száz! 2007-ben Magyarországnak mifaszköze van ehhez az egész cirkuszhoz?! Hogy haragot is gerjesszek, nekem Trianonról is nagyjából ez a véleményem.

Ha minden tény bizonyosságot nyerne, ha a követelőzés jogos lenne, tán bocsánatot is lehetne kérni (ami 100 év távlatából még szimbolikusan is halottnak a csók), de minek?! Mindenki pontosan tudja, hogy hamvába halt ötlet, és hogy valójában a szlovákok sem várnak semmilyen exkuzálást. Meg ha itt mindenki, mindkét részről elkezdené felsorolni, miért kéri a másik állam kiengesztelési kísérletét, a következő 100 évre le is foglalnánk magunkat.

Egy leheletnyi Slota-életérzés kontra demokrácia így a végére, szlovák tollból (innen):

"Ján Slota olyasféle kijelentéseit, miszerint a magyarokat inkább „felfalták volna a törökök” vagy hogy „ a keresztrefeszített Magyarország minél tovább függhetne”, természetesen a
folklór részének tekintik. A „na és akkor mi van – hisz Slota…” típusú kategóriába besorolandónak. (...) Az, hogy Slotának mennyire van hatása a közéletre, lehet vita tárgya, sőt akár semleges összegzéssel is lezárhatnánk. Abban viszont vita nélkül egyet lehet
érteni, hogy Slota egész Európa legnagyobb verbális extrémistája. Fico és Kubiš
számára mindez bizonyára a meglepetés erejével hat, de sem Haider, sem Le Pen,
sem Christoph Blocher (most nyerte meg a svájci választásokat), sem Duray
Miklós, Toroczkai László vagy Vona Gábor (gárdaparancsnok) mindent
összevetve sem sértenek meg más nemzeteket vagy etnikumokat, nem kívánják a
„felfalatásukat” vagy pedig a bitón való függésüket. (...) Ezen írás szerzője
mindig amellett volt, hogy mindenki azt mond, amit szeretne. A büntethetőség
határa pedig legyen valamely csoport ellen irányuló gyűlöletkeltés. Viszont a
büntető törvénykönyv is azt mondja ki, hogy „ az a köztisztséget betöltő személy, aki nyilvánosan nemzetgyalázást követ el, három évre terjedő szabadságvesztéssel büntethető.” Namármost a kérdés csak az, hogy az immunitást élvező visszaesőt vajon mikor veszi már észre Dobroslav Trnka főügyész? (Schutz Peter, Sme )"

Ámen.

No comments: