Friday, July 13, 2007

Taigetosz reloaded

Tegnap történt, hogy néhány pillanatra lemerevedtem a TV előtt. Mer' én már csak passzióból is meg szoktam döbbenni mostanság... Debreceni polgárok szólaltak fel az ellen, hogy értelmi fogyatékosok egy csoportja a közelükbe költözzön. Több sem kellett gyépéséknek, az ominózus csoport felkerekedett, hogy bemutatkozzon a lakóknak, és elmondja, bizony nem Frankenstein cuccol a szomszédba, hanem egyszerű emberek. Még ajándékot is vittek! - Hatásszünet. - Nem. Nem kell ám szaros ajándék, meg kedvesség. Duzz duzz, húzzál innen, köcsög fogyatékos! Nagyjából így képzelem a választ. Már le sem írom, milyen kiábrándító, hogy mindez 2007-ben történik, mert lófaszt sem jelent néhány évszázad ide vagy oda. Elképzelem, mivel érvelhetnek. Megnő a bűnözés? Nemtom, nálunk az oviban P. Józsika rendszeresen kifosztja társait, ill. gondozóit, pedig P. Józsika nem kicsit vak. És ezek még látnak is! Hogy mit fognak ott művelni... Hát, a szexuális erőszak minimum.

Következő. Megin' a homokosok. Annyit beszélnek egy az egészségügyi miniszter asszonyt meg az orvosi kamarát érintő cikkről, hogy végül rászántam magam, hogy elolvassam. Megmondom őszintén, 2x futottam neki ennek a pitiáner, sablon tartalomnak. A cikk írója, a doktor úr debreceni, és nem lennék meglepve, ha épp a fogyatékosok ellen tiltakozók felbújtója lenne. Persze, nem tudhatom, csak ööö... a mentalitásból gondolom. Pár gondolat szinte könyörög, hogy kiragadjam, idézzem, továbbvigyem.

Az első bekezdés sejtelmes, még nem tudjuk, miben is bűnös Horváth Ágnes, de a népirtás vádja már itt felvetődik. Az elsődleges cél pedig megjelölésre kerül, imígyen: "Ma az orvosokon a sor, hogy ismertessék azt, amit nem lehet megmásítani, politikailag másként értelmezni." Ezzel kezdődik el a nyilván mindenki számára új ismerethalmaz szájbarágása, hogy hogyan is alakul ki a nemi jelleg. Ezt így ebben a formában soha senki nem hallotta még, köszönjük hát a részletes okítást.
Pillanatra feltűnnek a halálos fejlődési rendellenességek, amelyekhez zárójelben hozzáfűzi a doktor úr: "A természet kiveti magából az életképtelent." Épp egy orvos mondja azt a mondatot, amellyel én homo sapiens sapiensek esetében igencsak kurvára óvatos lennék, tudatában annak, hogy 450-500 g-os koraszülötteket is életben tartanak (!), és később irányítanak szinte egyenesen hozzánk, gyógypedagógiai intézményekbe. Természet! Én magam nem tudom eldönteni, mi a helyes ebben a helyzetben, de javaslom, egy olyan ember, aki egyértelműen AZON az oldalon játszik, ne folyjon túl mélyen bele ebbe az életképes-életképtelen vitába. Legalább legyen lojális.

És a cikk legizgalmasabb része, a homoszexualitását nyíltan vállaló Szetey államtitkár pitiáner mocskolása. Erről szól az egész írás, csak itt teljesedik ki a nagy mű. Van itt minden, megtudhatjuk, hogy 4 diplomájából 3 "amolyan mondvacsinált, amerikanizált fajta" (mert ez szorosan a tárgyhoz tartozik), és kiderül, hogy tanulmányai alatt csúnya Szetey bácsi "tisztességes, hagyományos családod sem alapít". Ismerve a hátteret, nehéz is lenne neki. A legelképesztőbb mondat pedig így hangzik: "Magyar lányok helyett pedig tengerentúli szőrös vagy borotvált partnereket keresett." Erre csak annyit reagálnék: jaj.

A kedvencem pedig itt jön: "Szetey Gábor 'hívő, magyar, európai állampolgár és meleg'. Nem esett szó HIT-ének részleteiről, de szavai minden hívő magyart felháborítanak, utóbbiak azonban nem kapnak nyilvánosságot." Soha nem lenne akkora arcom, hogy minden hívő nevében merjek nyilatkozni, és jelentem, a magyar hívők egy maroknyi csapata pl. meleg felvonulásokon mocskos buzizik. Meg lehet tőlük kérdezni, magyarok és minden bizonnyal hívők. Mert ők így élik meg a hitüket. (Őket pedig talán az igazán hívők szégyellik.) És kapnak nyilvánosságot. Ahogy ma már bárki, és ezt jól tudjuk.

Szetey tehát - Nagy szerint - fitogtat. Szerintem meg vall és bevall, jókor, jó helyen, hogy mindenki lássa, melegek nem csak meleg bárokban, sötét helyen megbújva léteznek, hanem pont ugyanannyira részesei a társadalomnak, mint amennyire alakítói. Ha nem lennének Dr.Nagy-félék, fitogtatni sem kellene, sőt bevallani sem, mert FÉLNI sem kellene. Hogy a másságot épp egy orvos nem tudja hová tenni, vagy a lehető legrosszabb helyre teszi, az külön elszomorító. Érdekes, hogy a másságot is a természet hozza létre, de nehogy már ezt kelljen magyarázni!
Á, ne szarozzunk, dobjuk le a Szeteyt meg az értelmi fogyatékosokat a Taigetoszról, azt' csá. Vagy Gellért-hegy vagy mittudomén. A Horváth Ágnes meg - aki amúgy azért gyilkos, mert ott volt a Szetey vallomásnál, tapsolt és örült... ne keresd a logikát meg a folytatást, ennyi elég a népirtó címhez! - szóval, ha szíveskedne a Horváth miniszter asszony utánuk ugrani, akkor már meg is könnyebbülne mindenki. De Dr. Nagy "Mengele" Attila legalábbis biztosan.

No comments: